Reizigers in de kunst

Het gaat er niet om wat je zoekt maar wat je vindt – Pablo Picasso

Iedereen is op reis, bestemming onbekend. Wat komen we onderweg tegen? Wie in juni naar de abdij Rolduc in Kerkrade komt, vindt iets bijzonders. In het eeuwenoude centrum voor kunst en cultuur laten vijf belangrijke Nederlandse kunstenaars zien wat voor hen wezenlijk is op reis door het leven.

Opening – 5 juni

prof. Dr. Dr. Heribert von Alt-Ei

De officiële opening van Reizigers door de Kunst is op zondag 5 juni om 14:00 uur. Prof. Dr. Dr. Heribert von Alt-Ei, Emeritus der Kunst-historischen Facultät der Universität Freiburg (Specialisatie: Maasländisch ReinLändische Kunst) houdt een referaat getiteld: Tendezen der Gestalt des Reisens als Ausdruck der Moderne in der post-Moderne.

Entree vrij

 

 

De Kunstenaars:

Beppie van den Boom
Beeldhouwer Beppie van den Boom laat zich inspireren door vormen, materialen en de actualiteit. Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan materialen (polyester, acrylic, staal, brons, glas), een hoge mate aan transparantie, abstrahering van organische vormen en een onmiskenbaar eigen signatuur. Voorbeelden van recente objecten zijn “Plundering van de wereldzeeën”, “Op grote voet”, naar aanleiding van de economische crisis, “IJsbloemen”, geïnspireerd door het nieuws over het smelten van de poolkap en “Misbruik in de kerk”, een triptiek waarin dader, kerk en slachtoffer worden verbeeld.

Dirk-Jan Huizinga
Fotograaf Dirk-Jan Huizinga is een pelgrim in de ban van het licht. En waar anders dan in kapellen, kerken en kathedralen is het licht zo kleurrijk, zo intens, maar ook zo mystiek?

Ambro Dritty
Schilder Ambro Dritty is een romantisch verdwaalde reiziger die desondanks toch stil lijkt te staan en de wereld aan zich voorbij laat trekken.

Ankie Lommen
Beeldhouwer Ankie Lommen is van jongs af aan nieuwsgierig naar allerlei materialen en technieken. Haar motto: “loslaten is een kunst.” Zij is gefascineerd door staal en combineert dat vaak met andere materialen, zoals polyester, textiel of hout.

Harry van der Aart
Schilder Harry van der Aart reist door de kunst als door een wereld van emoties, bewondering en afschuw. Deze trip raakt en ontroert  en speelt met je emotie, een innerlijk avontuur van schoonheid en verval, verdriet en vreugde.

Informatie
De expositie is te bewonderen van 3 tot en met 20 juni 2011

Locatie:
Kruisgangen Rolduc
Heyendahllaan 82
Kerkrade

Meer informatie:
Ambro Dritty 045-5458188
Beppie van den Boom 045-5216440

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s